marți, 4 decembrie 2007

Anamaria David – ORBIT

Scurt Istoric al gumei de mestecat

  • Grecii antici mestecau "mastic" - o guma facuta din rasina copacului mastic
  • Mayasii mestecau o guma (Chicle) facuta din seva copacului sapodilla
  • Thomas Adams a incercat initial sa foloseasca guma mayasa pentru a fabrica anvelope de masina, inainte sa creeze o guma gustoasa pentru mestecat
  • In 1848 John B. Curtis a creat si vindut pentru prima oara guma de mestecat marca "Guma Pure Spruce (molid) a Statului Maine"
  • In 28 decembrie 1869, William Finley Semple a fost prima persoana care a patentat guma de mestecat
  • In 1888 guma Tutti-Frutti a devenit prima guma care a fost vinduta in automate cu fise pentru dulciuri la New York
  • Prima guma de mestecat care facea si baloane a fost inventata de Frank Henry Fleer in 1906. Aceasta a fost numita Blibber-Blubber
Lansat in Romania in urma cu 15 ani, Orbit a devenit unul dintre brandurile cele mai indragite, dobindind titlul de Superbrands la prima editie locala a Programului Superbrands, cea din 2006.

Orbit de la Wrigley este cel mai bine vindut brand de guma de mestecat din intreaga lume. Cu Orbit ai dinti albi - stralucitori si poti zimbi cu intreaga gura. Guma Orbit este destinata atit adultilor, cit si copiilor. Cu menta, fara menta, cu zahar, fara zahar, cu lamiie, fara lamiie, cu calciu sau fara, Orbit nu trebuie sa lipseasca din buzunarele nici unei persoane.

Orbit indeparteaza petele si face dintii albi. Medicii stomatologi recomanda folosirea gumei Orbit, dupa fiecare masa. Fie ca esti acasa, fie ca esti la birou sau in trafic, Orbit iti vine in ajutor de fiecare data.

Orbit Proffesional

Orbit este dupa cum am spus marca-lider pe segmentul de gumă de mestecat din România. Potrivit reprezentanţilor companiei, Orbit Professional a contribuit la întărirea poziţiei de lider a mărcii Orbit, fiind în creştere de la an la an. Produsele care fac parte din gama Orbit Professional sunt: Orbit Professional Strong Mint, Orbit Professional Fresh Mint, Orbit Professional White, Orbit Professional Herbal Mint şi acum noul Orbit Professional cu Calciu.

Efectul Orbit Proffesional: dinti albi si sanatosi









Zimbetul Orbit



Spot interzis de Consiliul National al Audiovizualului din Romania




Unul dintre spoturile publicitare pentru guma Orbit au fost interzise. Motivul fiind acela ca spotul sugera telespectatorilor ca nu mai trebuie sa se spele pe dinti daca mesteca guma Orbit. Orbit reducea cu 100% riscul de aparitie al cariilor.



Dupa interzicerea spotului, Orbit reduce riscul aparitiei cariilor cu 40%.

S-a ticnit Orbit?

Orbit – respiratie rece ca gheata

Beneficiile Orbit White



Orbit – “get a clean mouth”





Noul recipient Orbit

Pe piata produselor de tip guma de mestecat, ambalajul si noutatea la nivel estetic conteaza foarte mult in strategia de vinzari. In acest context, Wrigley a lansat un nou ambalaj pentru Orbit Sugarfree: recipientul continind 46 de pastile.

In masina, la birou sau acasa, recipientul cu 46 de pastile are dimensiunea ideala pentru a fi mereu la indemana iar capacul cu sistem de inchidere solid asigura mentinerea calitatii produsului dupa desigilarea recipientului.

In prezent exista peste 1000 de varietati de guma de mestecat. Chiar daca pare greu de crezut, guma de mestecat are efecte pozitive asupra organismului. Este recomandata hipertensivilor, deoarece duce la scaderea tensiunii si relaxeaza, totodata. De asemenea, reimprospateaza respiratia. Guma are si rolul de a ajuta o persoana sa se concentreze asupra unei probleme si sa scape de tensiunea nervoasa.

Niciun comentariu: