duminică, 2 decembrie 2007

Aviz pentru snobi: EVIAN! by Monica Manea





Evian este un brand cunoscut in intreaga lume, distingandu-se prin calitate si avand ca target persoane cu venituri cu mult peste medie. A bea apa Evian, este la ora actuala ca si cum ai avea un telefon Vertu. Pe langa apa in sine ale carei proprietati sunt indiscutabile, Evian se erijeaza intr-un veritabil indicator de status.
Evian este cea mai bine vanduta apa imbuteliata, devenind lider incontestabil in anii ’80 in ciuda brandurilor competitive.







...picatura puritatii...






...as cold as ice...




...Apa sampanie...










...varianta 3 in 1...






Numele Evian provine din cuvantul celtic „Evna” care inseamna apa. Apa minerala Evain provine din ploaia si zapada care cade pe varfurile Chablais. La nord de Alpii francezi. Evian este pura si bine echilibrata in calciu si magneziu. Are o cantitate mica de nitrati, sodiu si sulfati si este recomdata pentru dietele fara sare, femeilor insarcinate si persoanele de toate varstele.




































Evian travel trio....














let's talk about....EVIAN....:)










Evian in sport...va mira ca e vorba de golf? pe mine nu!!!!!1




mamelor...nu e asa ca va permiteti sa luati ce e mai bun pentru copilul vostru



Evian Baby Bottle Adapter













bottled water-total
In vara anului 2000, Evian a lansat cel mai mare poster si campanie de presa din categoria apelor.


In continuare, Evian si-a susntinut formatul Action cu o campanie de publicitate care prezenat modele cu gauri in haine.... „For those who prefer holes”.

In 1997, Evian a cunoscut un succes enorm cu „Pure Style” , un pachet promotional. Aparand in mai mult de 32 de milioane de sticle, promotia a ofetir o piata noua si entuziasta prin acordarea de tricouri, genti etc. Promotia a avut un succes atat de mare incat a fist reluata si in urmatorii doi ani.


„Si pure! si lếgềre...”














Purity. Not just for the innocent
















....gets drunk and collapeses

















...pentru un an ....













Responsabilii brandului Evian i-au cerut celebrului designer francez sa deseneze o sticla speciala pentru apa care va fi comercializata de Revelion, recipientul realizat fiind licitat in avanpremiera pe eBay, la preţul de 50 de dolari. Recipientul nu si-a gasit inca un cumparator, insa compania spera ca edita speciala de Revelion a apei Evian, în cantitate limitata si ambalata in sticla realizata de Christian Lacroix, va fi un succes.
Evian a inceput lansarea de serii speciale o data cu Jocurile Olimpice de la Albertville, din anul 1992 si publicul asteapta de atunci, in fiecare an, seria limitata, aparand, astfel, in mod firesc si colectionari. Existenta colectionarilor este vizibila pe forumurile online si in vinzari. Preturile editiilor speciale nu ajung la sume extraordinare, insa produsele in editie limitata reusesc sa sporeasca loialitatea consumatorilor fata de brand. Sticlele in editie limitata, atunci cand nu ajung la colectonari, sunt pastrate de consumatori pentru mesele festive.
Realizarea editiei speciale de anul acesta a fost un lucru extrem de discutat de responsabilii companiei, iar brief-ul care i-a fost dat lui Christian Lacroix nu includea decat o singura indicatie si anume ca sticla pe care o va desena sa poata fi realizata industrial. Un risc cu care s-a confruntat Evian, incredintandu-i lui Lacroix sarcina de realizare a sticlei, a fost ca faima designerului sa o striveasca pe cea a brandului de apa minerala. Colaborarea Evian cu Lacroix va fi, fara indoiala, debutul unei serii de proiecte realizate de brand impreuna cu diversi designeri. Pe langa editia limitata de Revelion, Evian i-a cerut designerului sa creeze o sticla «haute couture», realizata manual, in serie extrem de limitata, ce va fi vandut cu 5.000 de euro, incasarile urmand sa fie donate unor cauze caritabile.














Reclama e geniala!






Ma intreb daca se stie exact cate premii a luat spotul asta si ca Waterboy e ultima executie dintr-o campanie care a avut cateva stadii premergatoare, fiind, strategic, unul dintre cele mai impresionante brand turn-arounds din ultima vreme.

Waterboy-ul celor de la Euro RSGC Paris, creat de Alexis Lavillat, veteran al animatiei franceze, sub directia creativa a celor de la So&Sau ramane, conform Raportul Gunn pe 2004, cea mai premiata campanie creata in Franta si probabil cea mai populara campanie franceaza worldwide.

Intregul concept vine sa sustina noua pozitionare a apei Evian, Live young, Euro RSGC incercand sa injecteze unui brand care crescuse pana in anii ‘90 prin exclusivism (raportat atat la pret cat si la target), un spirit mai tanar si mai activ necesar pentru a mentine sau, potential, chiar creste cota de piata. Conceptul Live Young a fost propus sub trademarkul Euro RSGC Creative Business Ideas si s-a materializat in cateva reclame in care adulti cantau cu voci de copii melodia We will rock you a lui Queen. Ulterior acest gen de reinterpretare a devenit atat de populara incat agentia a lansat o intreaga platforma multimedia si un CD cu hituri cantate de voci de copii. Waterboy a fost creat in final pentru a oferi o “fata” noului spirit Evian inlocuind manechinele emanciate in decoruri minimaliste si cautate din reclamele anterioare. Astfel targetul Evian a fost efectiv largit si in acelasi timp s-a putut mentine un price premium castingadu-se favorabilitate pentru brand. In vorbe mirene, asta mic e asa de simpatic incat oamenii care cumparau Evian nu s-au mai suparat ca dadeau atatia bani pe apa chioara si au continuat sa cumpere.

Deci strategie de nota 10 iar ca executie, jos palaria pentru Alexis Lavillat care dintr-o pata albastra a creat un personaj cu trairi umane (e senzationala privirea smecheroasa pe care o arunca piciul cand stinge flacara cu un jet de… Evian). Putin circuitul apei in natura, putina dragoste psihedelica, putina familie fericita si o coloana sonora care a rupt gura targului si iata cum se reinventeaza un brand fara a-si pierde din cota de piata.






Evian-tineretea


Clipul Evian are tot ce-i trebuie: umorul provenit din asocierea unor voci cu diferite personaje, asociere ce surprinde, jocul de cuvinte „l’effet d’evian sur votre organisme”, coloana sonora. In tot acest mixaj mai este loc si de mentionarea avantajelor produsului intr-un mod explicit, dar neagresiv. Dupa ce vezi acest clip chiar esti de acord cu sloganul Evian – declaree source de jeunesse par votre corps.




























...nu sunt singura care nu inatlege de ce o cumpara lumea...



































































































































































































































































In loc de incheiere...stiati ca:

  • e nevoie de 15 ani ca apa sa fie filtrata prin nisipurile glaciare ale Alpilor Francezi?


  • Evian este complet neatinsa de om de la sursa pana cand ajunge pe buzele...celor care si-o permit?


  • este disponibila in peste 12 tari?


  • Evian imbuteliaza peste 1.4 bilioane de litri pe an?




Surse:


http://www.youtube.com/


http://pacificfriend.ca/


http://www.adpulp.com/

http://www.prodimarques.com

http://www.evian.com

http://www.aujourdhuilachine.com

http://feeder.ro

http://www.danledesign.com

Niciun comentariu: