joi, 20 decembrie 2007

"Rouge Dior" sau pasiunea ca marca inregistrata

Sarbatorile de Iarna inseamna pentru mine oamenii dragi alaturi, prajituri, miros de portocale, brad cu luminite… ruj rosu si stampile de iubire lasate pe obrajii tuturor celor pe care ii iubesc! Asa ca, sa celebram cum se cuvine, cu Rouge Dior!

Colectia de rujuri si gloss-uri Rouge Dior s-a lansat in toamna 2006, in octombrie. Personajul central este actrita si modelul Monica Belluci, aleasa pentru a doua oara ca reprezentanta Dior. La cei 44 de ani ai sai, Monica intruchipeaza perfect femeia pentru care Dior a creat noua gama Rouge: o femeie frumoasa, senzuala, voluptoasa, matura si increzatoare, o adevarata furtuna care involbureaza mintile barbatilor din jur, pusa in valoare de buzele colorate intr-un rosu picant si acompaniata de notele unui evergreen al lui Tom Jones. Clipul publicitar este un adevarat imn al bucuriei de a trai. Esarfa rosie care flutura in urma, tortele aprinse, atmosfera euforica… Clipul speculeaza foarte elegant una dintre cele mai sexy imagini din cinematografie, femeia care isi rujeaza buzele in fata oglinzii. Realizarea se remarca prin montaj si prin atentia la detalii.



In 1955, Christian Dior crea primul ruj Dior. Dupa 52 de ani, pe covorul rosu al companiei, Monica Belluci purta pe buzele sale sublime, ca pe un trofeu al cuceritoarei prin excelenta, noul Rouge Dior, la evenimentul de lansare din Paris, transmis in direct la "fashionTV". Momentul a fost gindit fantezist, sub semnul culorii pasiunii, iluminind in rosu cele mai frumoase monumente pariziene. O campanie publicitara outdoor rafinata, care a avut nevoie de multe aprobari si de un buget mare, dar care a meritat din plin.








"Rouge Dior este noul simbol al seductiei si sint foarte mindra sa reprezint cosmeticele Dior in lumea intreaga!" – Monica Belluci

Din 1 septembrie 2006, cele 32 de noi nuante de rosu sint disponibile in trei variante: colectia de rujuri – stralucire satinata plina de senzualitate, colectia de gloss-uri – lejere, cu actiune hidratanta, dau senzatia de confort si un plus de volum si colectia de lacuri pentru unghii – rezistente si protectoare.
















Ambalajul rujului-vedeta este inspirat de obeliscul din Place de la Concorde si este un omagiu pe care Dior vrea sa il aduca starurilor celor mai stralucitoare.


Campania are ca personaj central o femeie superba si misterioasa, o vedeta. Ea este urmarita, oriunde merge, de barbati aflati… in transa, vrajiti de ea si de buzele sale incandescente. Starul – spre deosebire de cliseul american in care "bietele celebritati hartuite de paparazzi isi petrec zilele ascunzindu-se si deghizindu-se" – adora situatia, isi asuma statutul si profita din plin de arma sa de seductie: noul Rouge Dior. Aleasa?... Monica Belucci, ea insasi vedeta internationala, celebra in toata lumea, recunoscuta ca fiind una dintre cele frumoase femei de pe planeta si invitata, pentru calitatile sale artistice, in jurii celebre precum cel de la Cannes.














Bellucci pare ca nici nu mai are nevoie sa deschida gura ca sa transmita mesajul Dior. Buzele sale perfect desenate pot fi citite, la propriu…

























Printurile mizeaza pe calitatea exceptionala a imprimarii de tip glossy. Numeroasele variante fie prezinta produsul asociat cu imaginea vedetei, fie sint construite ca sa spuna o poveste.































































Nu lipsesc nici interpretarile minimaliste, fara imagine, folosind doar puterea de sugestie a cuvintelor care desemneaza nuantele de ruj si contrastul clasic si foarte puternic de rosu pe negru.




























Arta moderna in varianta Rouge Dior.











Vorbim de Dior, de eleganta si rafinament la superlativ, in cosmetica si in moda vestimentara. Tocmai de aceea, Dior o impodobeste pe Bellucci cu cele mai somptuoase rochii si accesorii, concepute de John Galliano – director de creatie al Maison Dior – special pentru a se potrivi perfect cu gama Rouge pe care actrita o reprezinta. Fiecare poster, clip video publicitar sau eveniment la care vedeta participa devine astfel modalitatea ideala de promovare a imaginii casei Dior in totalitatea sa.












Aflata la cea de-a doua colaborare cu Dior (dupa Dior Cosmetics – Monica's Secrets), superba dupa ce, cu doar doua luni inainte, daduse nastere unui copil, voluptoasa actrita declara fara nici o urma de ezitare despre sine ca este "dovada vie ca poti sa placi chiar daca ai mai mult de 50 de kilograme". Iat-o, voluptoasa si stralucitoare (la lansarea produsului), icon-ul perfect pentru focosul Rouge Dior.

Campania publicitara pentru Rouge Dior este o privilegiata in universul de gen, pentru ca produsul pe care il promoveaza poate beneficia la maximum de celebritatea vedetei care ii face reclama. Rujul este mereu la vedere, expus pe un "sevalet" superb... Este, in plus, mai mult decit un produs de status, face parte din categoria celor care se vind aproape singure - intr-un anumit mediu... bine dotat financiar, desigur - pentru ca pune in scena mirajul calofilic: "daca imi rujez buzele cu Rouge Dior, voi avea ceva din seductia lui Bellucci, voi straluci ca ea" & variatiuni pe aceeasi tema. Sint exact lucrurile pe care mizeaza si cei de la Dior cind opteaza pentru personaje celebre si iubite pentru a-si promova produsele. Si de data asta "le-a iesit"... Hm, intr-un mod cit se poate de classy, glossy&lady like! Impecabil.



Ionela-Cristina RACIU



Resurse on line:

· http://www.verycool.it/2006/09/21/monica-bellucci-per-rouge-dior/

· http://uslessthings.blogspot.com/2006/05/monica-bellucci-wears-dior-rouge.html

· http://www.chocosho.com/admin/images/

· http://www.mujeraldia.com/fotos/moda/monica-belucci-dior/video-monica-bellucci.htm

· http://www.hipermoda.com/2007/10/03/monica-bellucci-para-rouge-dior/

· http://www.aufeminin.com/news/luxe/n902.html

· http://www.tourte.org/monica-bellucci-pour-christian-dior-902.html

· http://www.doctissimo.fr/html/beaute/tendances-look/secrets-de-star/secrets-de-beaute-monica-bellucci.htm

· http://style.popcrunch.com/monica-bellucci-dior-rouge-dior-ad-campaign/

· www.youtube.com

· http://monica-bellucci.org/


Niciun comentariu: