duminică, 6 ianuarie 2008

George Clooney, fermecator doar cu...MARTINI-Curelaru Gabriela


































Martini, un cocktail obtinut cu gin si vermut bianco. H. L. Mencken a numit aceasta bautura "singura inventie americana la fel de perfecta precum sonetul" iar E. B. White la numit " elixirul linistii".


Timp de secole regiunea Piedmont din nordul Italiei a fost centru productiei vermouth-uli. De ce? Pentru ca dealurile si muntii ce inconjurau Turinul au acoperit necesitatea de ierburi si vie de calitate pentru productia sa. Orasul Pessione este in aceasta zona, si aici incepe Leganda Martini. In mijlocul anilor 1800 turin's Distilleria Natzionale di Spirito di Vino a fost formata si specializa pe producerea si vinderea vinurilor, vermouth-urilor si lichiorurilor. In cadrul Distilleriei un s-a format un trio exceptional: Alessandro Martini, Luigi Rossi si Teofilo Sola, experti in comert, combinarea aromelor si cunostinte aprofundate. Acestri trei oameni au pornit ceva ce urma sa faca din pessione un loc foarte cunoscut si numele brandului sa fie pe buzele intregii lumi. Impreuna au condus compania spre ascensiune schimbandu-i numele in 1863 in Martini, Sola&Cia. In 1879 familia Sola si-a vandut partea celolalti parteneri astfel ca in urmatorul deceniu noua companie, Martini&Rossi, a reusit sa deschida birouri in intreaga lume, la Barcelona , buenos Aires si Geneva, Pessione devenind astfel cel mai mare exportator de vinuri. Calatoria abia acum a inceput.

In ceea ce priveste forma sticlelor si a etichetelor se poate spune doar atat: pune o sticla de martini pe masa si iti vei da seama ca este o sticla de martini si de la 12 metri. Abalajul este la fel unic ca si continutu.

Gustul unic al Martini-ului si devotamentul pentru calitate a castigat recunosterea sub forma premiilor nationale , medaliilor si chiar aprobarea mai multor Curti Regale. Din pacate nu este suficient loc pe eticheta pentru mentionarea tuturor premiilor. Medaliile castigate provin din intreaga lume. Prima castigata in Dublin in 1865, la Philadelphia in 1872 de asemenea, medialia de aur in Paris in 1878, si Antwerp in 1885. Fiecare dintre aceste medalii si multe altele care erau scrise pe eticheta reflecta mandria pe care brand-ul o primeste odata cu traditia de peste un secol de inovatie si dedicatie.




Martini intotdeauan a recunoscut ca procesul de a producere a vinului este cu adevarat o arta. In 1961 cel mai mare muzeu european dedicat vinului a fost construit in frumosele vinarii ale orasului Pessione locul de nastere al Martinu-ului. In acesta au fost expuse martini-ul vermouth si istoria de productie a acestuia cat si una dintre cele mai impresionante colectii de arte facte care detaliaza istoria facerii vinului. Colecti a fost inaugurata de Lndo Rossi di Montelera, nepotul lui Luigi Rossi, de la masinariile egiptene, pana la presele romane, acest frumos si intimat muzeu este un adevarat testament al sufletului Martini-ului si al legaturii acestuia cu regiune si a procesului de creare a vinului adevarat.
In 2005 Martini a creat o nou galerie numita Mondo Martini-Lumea Martini-ului adaugata
muzeului. Aceasta galerie reinvie trecutul intr-o calatorie interactiva dedicata istoriei companiei, celebrand progresul in decursul anilor prin documente fascinante, imagini, reclame si obiecte.





Un fermecator incurabil








No Martini no party


















Oh baby oh ye


Mai vrea cineva lamai


O mica plimbare


Un mini filmulet pe episoade


























ha ha ha


ha ha ha part 2
Surse:





















































































Niciun comentariu: