joi, 17 ianuarie 2008

Adidas - Bordeianu Silviu

Adidastory





Adidas este brandul care a creat in Romania un nou gen de incaltaminte, adidasii, nume extins la toate incaltarile sport, fara sa se tina seama ca unele dintre ele nu mai tin de brandul Adidas. Din fericire, pentru tricouri si alte obiecte vestimentare nu s-a folosit numele de adidasi, evitandu-se astfel o confuzie generala in ceea ce priveste hainele.

Compania Adidas a fost infiintata in 1949 de neamtul Adolf Dassler, de aici si numele adidas.IN 2007 a lansat o campanie publicitara numita „Impossible is Nothing“, care este estimată la circa 27 de milioane de euro.

You do the math!




Campania publicitara Adidas a convins cativa sportivi de top din lume sa-si exprime experientele dramatice intr-o forma in care n-au mai facut-o pana acum: pictandu-si povestile diferite - de la recuperarea in urma unor boli incurabile la revenirea ferma pe pozitii in urma unor umiliri publice. Opt sportivi recunoscuti pe plan international, printre care Nadia Comaneci, baschetbalistul Gibert Arenas si rugbistul Jonah Lomu au participat la campania globala Adidas plus alte 13 vedete locale care s-au destainuit pentru spoturile difuzate in tara lor.

Nadia Comaneci



Jonah Lomu



Gilbert Arenas



Ian Thorpe




Yelena Isinbayeva




Nu are rost sa spun ca in campania care a usurat Adidas de cateva zeci de milioane de dolari apare si masina de facut bani David Beckham,(considerat de creatori cel mai bun “artist”).

David Beckham





David Becham,David Beckham and David Beckham





Si sa nu uitam, David Beckham si….David Beckham!!!!!!!!




Campaniile publicitare Adidas au mers intotdeauna pe ideea de celebrare a originalitatii, gandire libera si depasire a limitelor, campanii la care au participat diversi sportivi celebri, cum ar fi David Beckham, Anna Kournikova, Zidane, Tracy McGrady, Muhammad Ali s.a.

O simpla inversare de cuvinte - de la “Nothing Is impossible” la “Impossible Is Nothing” - a permis creativilor de la 180 Amsterdam sa creeze o noua tematica pentru campania Adidas. Una ilustrata, in care elementele centrale sunt “key frame”-urile desenate de catre animatorii de la Passion Pictures!

Making of



Lionel Messi




O reclama intitulata “The long run” cu Muhammad Ali, fiica sa Laila, Ian Thorpe, Maurice Greene, David Beckham, Haile Gebrselassie, Tracy McGrady and Zinedine Zidane




World team



Impossible field




Imposibil is nothing” s-a dovedit a fi mai mult decat un slogan. A fost o platforma care i-a conferit brandului Adidas celebritatea mondiala Adidas este astazi expresia vie a manifestului care a deschis campania : „Imposibil e doar un cuvant mare spus de oameni mici care considera ca e mai usor sa traiasca intr-o lume de-a gata decat sa experimenteze posibilitatile de schimbare. Imposibil nu e o stare de fapt. E o parere. Imposibil nu e o declaratie. E o indrazneala. Imposibil e ceva temporar. Nimic nu e imposibil.”




Never say impossible



Everest boys




O alta vedeta a clipurilor din campania “Impossible is nothing” ,tot din Romania este….nu o sa va vina sa credetiDacia



Spoturile Adidas contin intamplari care par imposibile, precum spotul Jose + 10, in care doi baieti aduna mai multe staruri ale fotbalului international, pentru un meci ad-hoc. Printre staruri de numara Steve Gerard, Djibril Cisse, Kaka, Zinedine Zidane, David Beckam, Jermain Defoe, Oliver Kahn, Frank Lampard, Arjen Robben, Michael Ballack, Alessandro Nesta, Raul si Juan Roman Riquelme. De asemenea, sunt prezente si staruri din trecut: Franz Beckenbauer, Zico si Michel Platini.

Jose +10) Partea I



Jose +10) Partea a II-a




Dar Inainte bucuriei bucuria victoriei ramane placerea jocului;(un fel de a spune Happy to lose)



Simte-o pe pielea ta!




Bibliografie:

www.adsoftheworld.com

www.brandsoftheworld.com

www.220.ro

www.youtube.com

www.google.com

Niciun comentariu: