joi, 31 ianuarie 2008

Pierre Cardin



Designerul francez Pierre Cardin este posesorul a sute de licente pentru produse care variaza de la imbracaminte, genti, parfumuri la mobila si alte accesorii. A fost intotdeauna un creator iesit din tipar, un vizionat, un deschizator de drumuri, revolutionand lumea modei mai mult de jumatate de secol.
Este primul designer care a adus moda in strada, atragand oprobiul breslei,care in final a ajuns sa-l copieze, s-a preocupat mult de aspectul masculin, a aplicat inca din 1960 sistemul de licenta a brandului, s-a extins cu afacerile din Europa pana in Japonia, China si Rusia. Detine un centru de creatie pentru tineri Espace Cardin Gallery (Champs-Elysees - Paris), deschis in 1970. Din 1981 eate proprietarul restaurantuli Maxim's de Paris (cladirea gazduind si propria sa colectie de obiecte de arta moderna), lasand sub aceasta marca alte produse secundare (vinuri, trabucuri).Din 1991 este numit ambasador UNESCO, iar in 1999 este numit "om martor al mileniului 3", distinctie pentru activitatile sale in favoarea tolerantei.
Peste 200000 de persoane din lume lucreaza sub marca Pierre Cardin. Cu peste 900 de licente din 140 de tari, acesta marca este considerata una din cele mai puternice din domeniu.






Maxim's de Paris


















Parfumuri












Moda














Clip publicitar difuzat in Romania ( Compania Coty distribuie aceasta marca)



Pierre Cardin scoate la vânzare cea mai mare parte din activele sale, asteptând un pret de un miliard de dolari pentru afacerile din domeniul modei şi al restaurantelor "Maxim", potrivit unui interviu acordat în "L'Express" şi preluat de Reuters.
Pierre Cardin, care este implicat într-o gamă variată de activităţi, de la producţia de cravate de mătase până la fabricarea de şampanie, a decis să se retragă din afaceri pentru a se concentra asupra artei. Francezul, în vârstă de 82 de ani, are în spate o carieră de 65 de ani, şi intenţionează să se dedice sponsorizării activităţilor artistice şi domeniului caritabil. Pentru început, Pierre Cardin va vinde unor cumpărători din Asia, Europa şi America, afacerile din domeniul modei şi contractele de licenţă, respectiv reţeaua de restaurante "Maxim" şi o gamă de 800 de produse cu aceeaşi marcă.Preţul solicitat de creatorul de modă pentru fiecare dintre cele două divizii este de 500 de milioane dolari. "Nu am fixat un termen-limită. Doresc doar să găsesc cumpărătorii potriviţi", a declarat Pierre Cardin. Creatorul de modă îşi va păstra magazinele, proprietăţile şi activele din industria parfumurilor. "În nici un caz nu vreau ca afacerile ce îmi poartă numele să ajungă pe mâna unor simpli investitori. Voi ceda afacerile unor specialişti din industria textilă", a declarat designerul. Cardin este ultimul creator de modă independent care deţine întregul control asupra propriului brad.


"Bibliografie"

www.google.com
www.youtube.com
www.brandsoftheworld.com
www.maxims-de-paris.com
www.pierrecardin.com
si altele


Roxana Arnautu

Un comentariu:

Anonim spunea...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Toner, I hope you enjoy. The address is http://toner-brasil.blogspot.com. A hug.