joi, 20 decembrie 2007

"Rouge Dior" sau pasiunea ca marca inregistrata

Sarbatorile de Iarna inseamna pentru mine oamenii dragi alaturi, prajituri, miros de portocale, brad cu luminite… ruj rosu si stampile de iubire lasate pe obrajii tuturor celor pe care ii iubesc! Asa ca, sa celebram cum se cuvine, cu Rouge Dior!

Colectia de rujuri si gloss-uri Rouge Dior s-a lansat in toamna 2006, in octombrie. Personajul central este actrita si modelul Monica Belluci, aleasa pentru a doua oara ca reprezentanta Dior. La cei 44 de ani ai sai, Monica intruchipeaza perfect femeia pentru care Dior a creat noua gama Rouge: o femeie frumoasa, senzuala, voluptoasa, matura si increzatoare, o adevarata furtuna care involbureaza mintile barbatilor din jur, pusa in valoare de buzele colorate intr-un rosu picant si acompaniata de notele unui evergreen al lui Tom Jones. Clipul publicitar este un adevarat imn al bucuriei de a trai. Esarfa rosie care flutura in urma, tortele aprinse, atmosfera euforica… Clipul speculeaza foarte elegant una dintre cele mai sexy imagini din cinematografie, femeia care isi rujeaza buzele in fata oglinzii. Realizarea se remarca prin montaj si prin atentia la detalii.



In 1955, Christian Dior crea primul ruj Dior. Dupa 52 de ani, pe covorul rosu al companiei, Monica Belluci purta pe buzele sale sublime, ca pe un trofeu al cuceritoarei prin excelenta, noul Rouge Dior, la evenimentul de lansare din Paris, transmis in direct la "fashionTV". Momentul a fost gindit fantezist, sub semnul culorii pasiunii, iluminind in rosu cele mai frumoase monumente pariziene. O campanie publicitara outdoor rafinata, care a avut nevoie de multe aprobari si de un buget mare, dar care a meritat din plin.








"Rouge Dior este noul simbol al seductiei si sint foarte mindra sa reprezint cosmeticele Dior in lumea intreaga!" – Monica Belluci

Din 1 septembrie 2006, cele 32 de noi nuante de rosu sint disponibile in trei variante: colectia de rujuri – stralucire satinata plina de senzualitate, colectia de gloss-uri – lejere, cu actiune hidratanta, dau senzatia de confort si un plus de volum si colectia de lacuri pentru unghii – rezistente si protectoare.
















Ambalajul rujului-vedeta este inspirat de obeliscul din Place de la Concorde si este un omagiu pe care Dior vrea sa il aduca starurilor celor mai stralucitoare.


Campania are ca personaj central o femeie superba si misterioasa, o vedeta. Ea este urmarita, oriunde merge, de barbati aflati… in transa, vrajiti de ea si de buzele sale incandescente. Starul – spre deosebire de cliseul american in care "bietele celebritati hartuite de paparazzi isi petrec zilele ascunzindu-se si deghizindu-se" – adora situatia, isi asuma statutul si profita din plin de arma sa de seductie: noul Rouge Dior. Aleasa?... Monica Belucci, ea insasi vedeta internationala, celebra in toata lumea, recunoscuta ca fiind una dintre cele frumoase femei de pe planeta si invitata, pentru calitatile sale artistice, in jurii celebre precum cel de la Cannes.














Bellucci pare ca nici nu mai are nevoie sa deschida gura ca sa transmita mesajul Dior. Buzele sale perfect desenate pot fi citite, la propriu…

























Printurile mizeaza pe calitatea exceptionala a imprimarii de tip glossy. Numeroasele variante fie prezinta produsul asociat cu imaginea vedetei, fie sint construite ca sa spuna o poveste.































































Nu lipsesc nici interpretarile minimaliste, fara imagine, folosind doar puterea de sugestie a cuvintelor care desemneaza nuantele de ruj si contrastul clasic si foarte puternic de rosu pe negru.




























Arta moderna in varianta Rouge Dior.











Vorbim de Dior, de eleganta si rafinament la superlativ, in cosmetica si in moda vestimentara. Tocmai de aceea, Dior o impodobeste pe Bellucci cu cele mai somptuoase rochii si accesorii, concepute de John Galliano – director de creatie al Maison Dior – special pentru a se potrivi perfect cu gama Rouge pe care actrita o reprezinta. Fiecare poster, clip video publicitar sau eveniment la care vedeta participa devine astfel modalitatea ideala de promovare a imaginii casei Dior in totalitatea sa.












Aflata la cea de-a doua colaborare cu Dior (dupa Dior Cosmetics – Monica's Secrets), superba dupa ce, cu doar doua luni inainte, daduse nastere unui copil, voluptoasa actrita declara fara nici o urma de ezitare despre sine ca este "dovada vie ca poti sa placi chiar daca ai mai mult de 50 de kilograme". Iat-o, voluptoasa si stralucitoare (la lansarea produsului), icon-ul perfect pentru focosul Rouge Dior.

Campania publicitara pentru Rouge Dior este o privilegiata in universul de gen, pentru ca produsul pe care il promoveaza poate beneficia la maximum de celebritatea vedetei care ii face reclama. Rujul este mereu la vedere, expus pe un "sevalet" superb... Este, in plus, mai mult decit un produs de status, face parte din categoria celor care se vind aproape singure - intr-un anumit mediu... bine dotat financiar, desigur - pentru ca pune in scena mirajul calofilic: "daca imi rujez buzele cu Rouge Dior, voi avea ceva din seductia lui Bellucci, voi straluci ca ea" & variatiuni pe aceeasi tema. Sint exact lucrurile pe care mizeaza si cei de la Dior cind opteaza pentru personaje celebre si iubite pentru a-si promova produsele. Si de data asta "le-a iesit"... Hm, intr-un mod cit se poate de classy, glossy&lady like! Impecabil.



Ionela-Cristina RACIU



Resurse on line:

· http://www.verycool.it/2006/09/21/monica-bellucci-per-rouge-dior/

· http://uslessthings.blogspot.com/2006/05/monica-bellucci-wears-dior-rouge.html

· http://www.chocosho.com/admin/images/

· http://www.mujeraldia.com/fotos/moda/monica-belucci-dior/video-monica-bellucci.htm

· http://www.hipermoda.com/2007/10/03/monica-bellucci-para-rouge-dior/

· http://www.aufeminin.com/news/luxe/n902.html

· http://www.tourte.org/monica-bellucci-pour-christian-dior-902.html

· http://www.doctissimo.fr/html/beaute/tendances-look/secrets-de-star/secrets-de-beaute-monica-bellucci.htm

· http://style.popcrunch.com/monica-bellucci-dior-rouge-dior-ad-campaign/

· www.youtube.com

· http://monica-bellucci.org/


miercuri, 19 decembrie 2007

Nike - just do it - Alin Dospinescu

Colaborarea dintre Wieden & Kennedy si Nike s-a dovedit a fi una foarte potrivita. Reclamele Nike nu s-au limitat doar la clasicele mesaje, concepute pentru vanzarea unui pantof sport, ci au stabilit noi coordonate in creatia publicitara. Cu siguranta ca impactul pe care l-a avut campania Nike, a fost strans legat de sloganul « just do it », considerat a fi unul din cele mai bune ale secolului. Dar hai sa si vedem ce-i cu reclamele astea despre care toata lumea vorbeste:




Ce-i cu asta ? E semnul Nike, nu ca n-ati fi stiut. Nu s-au inselat cei ce se ocupa de campania publicitara, cand au facut reclame folosind doar logo-ul Nike si sloganul « just do it». Au considerat ca e destul sa vezi sloganul pe un fundal negru, ca sa le identifici cu produsele Nike.



Orice sport ai face... nu poti fara nike



Nike - in Rusia

Nu renunta la nimic...nu lasa nimic sa te opreasca..."fa-o". Nu mi-e rusine nici cu coloana sonora



Tot rusii


Fiecare poate sa danseze in felul ei....numai sa o faca..nu e loc d prejudecati




Nike - p-rod

Creeaza propriul spatiu in care sa te desfasori, nu tine cont de limite, prejudecati
orice idee ai e buna doar daca o pui in practica... altfel ramine ideea



Nike- fotbalisti in cusca


fotbalisti de clasa...scheme frumoase...putin umor...


De ce sa faci sport?...traiesti mai mult... Just do it.

Nu stiu daca trebuia interzisa...ca asa a fost.



Nike, love it, perfect it, just do it



Poti sa faci orice...numai sa o vrei.

Nike air - just do it

dinamism...



Nike- just...just...just...just....do it. Merge ca unsa si piesa.



Nike in Africa de Sud



Nike ....cum reuseste batranelul?



Nike - Toti reusesc...doar sa vrea sa o faca.




Nike - the c-walk



Tre sa-mi iau si eu niste papuci din astia...poate chiar e de la ei..



Nike –superbowl commercial, si ce daca e din 91? Se puteau face lucruri frumoase si atunci, muzica mentine suspansul, reclama face toti banii. Ia vezi:


Nike - prin ochii lui




Nike, what is he on??...his on his bike…. s-ar pierde daca as traduce





Nike- before…..you see it all….just do it

Nike - ronaldo si romario


Nike good vs evil


S-a terminat si filmuletul asta... binele a invins din nou....ma opresc si eu. Cu bine!






















marți, 18 decembrie 2007

Campania “Nu da Spaga”, inger sau demon?



Proiectul campaniei “Nu Da Spaga” s-a derulat in perioada augusut-octombrie 2004, fiind mai mult un proiect de educatie civica, decit o campanie sociala. Scopul principal palpabil a fost conturarea notiunii de “coruptie mica” si reflectarea efectelor acesteia. Scopul principal fantastic a fost reactia de respingere din partea populatiei a actelor de mita.

De la ce a pornit proiectul? Fiecare cetatean intretine si dezvolta asteptarile functionarilor publici, asa incit,orice contact cu reprezentantii institutiilor statului contribuie la oficializarea cererea de spaga.

Grupul tinta al campaniei a fost format din tinerii cu virste intre 15 si 25 de ani, care urma sa fie informat pe 4 cai (mass media, internet, afisaj, evenimete speciale).

Siteul campaniei a fost www.nudaspaga.ro, unde se gaseau informatii despre ce inseamna spaga de mici proportii si ce implica aceasta: documente, resurse, exemple de mita . De asemenea pe siteul actual blocat www.anchete.ro a fost publicat un Manual de spaga, ca un sport pentru jurnalistii de investigatie care faceau publice victimele coruptiei.

Spotul tv al campaniei “Nu da spaga” avea 40 de secunde. Cu o constructie clara si avind ca actori oameni simpli, s-a dorit ca prin cele 40 de secunde sa fie tras un semnal de alarma. Zilnic, oamenii de rind sint propriile lor victime. Incepi prin a da mita intr-un caz extrem si ajugi sa faci o obisnuinta din acest act. Mai multe posturi de televiziune au oferti spatiu de emisie gratuit, iar distribuitorii de cablu au difuzat pe canalele proprii anunturile campaniei.

Mii de afise cu acelasi mesaj au fost expuse in locuri frecventate de tineri. Campania a fost sustinuta si de dezbateri publice la care au participat personalitati din domeniile cel mai des asociate cu coruptia mica. A fost organizat si un concurs in care au fost premiate cele mai bine gindite si sugestive printuri.

Locul I


Locul II



Locul III



Binenteles ca nu a lipsit nici spotul radio de 45 de secunde:

Pentru a mediatiza si mai tare campania, in 13 orase (Bucuresti, Constanta, Braila, Galati, Iasi, Brasov, Sibiu, Cluj Napoca, Timisoara, Ploiesti, Pitesti, Craiova, Targu Mures) au fost prezentate in fata publicului spectacole de teatru si discutii libere avind ca punct de plecare situatii diverse la care au luat parte cetatenii. Cu ajutorul unui vechi prieten am reusit sa pun cap la cap toate pozele aparute la spectacolele din tara ca sa fie mai simplu pentru voi.


Suplimentar, in cadrul campaniei “Nu Da Spaga” au fost realizate materiale informative, brosuri (Ce este si ce nu este coruptia mica, Legea liberului acces la informatii de interes public,Legea transparenţei decizionale în administraţia publică, Jurnalul mitei cotidiene)






Reactiile presei au fost dintre cele mai diverse. Foarte multi jurnalisti au acuzat initiatorii proiectului de pierderea unei sume mari de bani, dar si de timp pentru o cauza fara solutie de vindecare. Multe dintre comentariile postate la aceste articole sustineau ca este o campanie ilegala ce trebuie oprita cit de repde, ceea ce nu s-a intimplat. Am gasit insa si articole in care a fost laudata initiative organizatiilor nonguvernamentale.

Daca in 2004 efectele campaniei s-au vazut si nu prea, se pare ca la final de 2007 se urmareste din nou aceeasi idée, imbracata intr-o alta formulare. Campania “Fara spaga” se pare a fi clona batrinei campanii pline de controverse.


Posted by Claudia Ilinca

duminică, 16 decembrie 2007

La o cafea Lavazza, cu Tania Maria Botezatu


























Putine lucruri in lumea asta te inspira la fel de mult ca o ceasca de cafea Lavazza, o ceasca de cafea inspumata, aromata, neagra si delicioasa.

















Licoarea magica se gaseste sub multe forme, de diverse culori, arome si grad de tarie.




















































Cea mai buna cafea se gaseste si in Romanaia. Aroma lavazza este gustata incepanad din bucataria proprie pana in marile restaurante. Aroma cafelei Lavazza intr-o dimineata insorita este cea mai buna metoda de a incepe ziua.